Pinsen 2016, søndag den 15. maj

Vi mødes på Rådhuspladsen- København, kl. 15 

Se yderligere info her

Da pinsedagen kom... Det er søndag den 15. maj 2016 kl 15:00 ff Vink

....Var de alle forsamlet... fortæller Lukas.

Sidst i 1980'erne var "alle" kirker sammen og gik "March for Jesus" - det var en fantastisk oplevelse. Det er nu tredje år vi har Pinse.nu - også denne gang på Rådhuspladsen; også det er ganske fantastisk - se billederne på pinse.nu's facebook side.  
I år er der bygget videre på konceptet og allerede nu har jeg store forventninger til dagen, til fællesskab med mennesker og Gud, som det netop skete ved den allerførste pinsedag. 

Pinse.nu er både hjemmesiden og en bøn til Gud om at sende sin ånd til det danske folk. 
De første kristne på pinsedag holdt ikke hver deres gudstjeneste for lukkede døre, men ude på gaderne i Jerusalem hvor folk "stimlede sammen, og de blev forvirret" fordi de hører de kristne tale om Gud.
Kl 15 indleder musikeren Chay (oprindelig fra filippinerne) sammen med pastor Erik Hviid Larsen med et:
"Kyrie (Herre forbarm dig over os) og et
"Gloria" (ære være Gud i det højeste)" - en nyformulering af de meget gamle kirkeformer.
Dernæst fortæller forskellige om "Hvorfor jeg er kristen" hvor efter det er blevet tid til et genhør med Zions Temple med deres fantastiske sangere og musikere (Rwanda-menighed)
Vi slutter med at Øyvind Borgsø med band mikser lovsange til en blanding af afrikanske og latin-amerikanske rytmer og inviterer alle der kommer forbi til lovprisning af Gud ved dans.


Vi mødes denne pinsedag på gågaden til i fællesskabet gennem lovsang, musik, bøn og dans at vise alle og enhver, at pinse ikke er noget fortidigt. Det er pinse.nu.Når Øyvind Borgsø og band spiller skal man heldigvis ikke kunne danse og der er ingen særlige 'moves' man skal kunne, for at være med. Glæden over Guds store velgerninger mod os i Jesus Kristus blev udtrykt offentligt som på første pinsedag, hvor Lukas slutter sin fortælling med: "Jublende og oprigtige af hjertet priste de Gud ..."

Hvis du på Facebook søger efter pinse.nu kan du se billeder fra sidste års event på Rådhuspladsen.
Vi mødes - endnu flere sammen - endnu mere pinse.nu :)


Hvor foregår det?

Ude på Rådhuspladsen, 1450 København K.

Pinse-søndag den 15 maj 2016 kl. 15:00
Inviter og tag dine venner med - vi ses pinsedag

Kl 15 indleder musikeren Chay og Erik Hviid Larsen  i en "re-formeret" gudstjeneste til udendørs brug
Der bliver forbøn for Danmark og vores verden. 
Vidnesbyrd af forskellig slags: "Hvorfor er jeg en kristen"
Musikere fra Zion Temple medvirker også i år, så bøn og lovsang beriger hinanden.

Ca 16:15  overtager Øyvind Borgsø scenen med House-music.


Fra Øyvind Borgsø

Lyt til mere her

Hvad siger folk?

 • Sol og glæde. Musik, bøn, sang og dans og så blev det pinse så det kunne mærkes i krop og sjæl.
  Gud velsignede os med sit nærvær og pludselig synger den rwandesiske menighed på dansk for os alle: "... fra evighed det var din store tanke at du på korset ville frelse mig..." - det budskab som Peter og de andre disciple forkyndte til de mange der dengang samlede sig den første pinsedag. Tak Gud for dette års pinse.nu.

  SES! :)

  Peter Buch, Præst i Folkekirken & initiativtager
 • Hvor er det spændende at kunne være sammen i byens hjerte for at ophøje den eneste som fuldt ud fortjener dette. Tænk at kunne være med til at forvandle atmosfæren fra hjertet af vores by - kom og vær med til at løfte dette og udgøre en reel forskel & forvandling af vores danske folk, som i den grad behøver dette!

  Jan Nordmand Andersen, Københavner & Webmaster
 • Hvis vi vil opleve Gud gøre en forskel for vort land, er der brug for forbøn - megen forbøn. Her har vi muligheden for at stå sammen og løfte en stor opgave sammen! Kom og vær med til at opløfte Guds navn over vort land. Alle kan bede & der er brug for at vi alle står sammen for vort land!

  Ann-Cathrin Jacobsen, sanger & forbeder

Hvem er vi?

Der er ikke et egentligt os, altså en organisation der tegner firmaet.

Med et lidt omskrevet bibelcitat så tjener vi hver med den gave, Gud giver os: En planter, an anden vander, men  Gud giver væksten...

Selvfølgelig er der nogle der står bag: En gruppe kristne (ledere) på Amager der bliver inspireret af hinanden gennem fællesskabet med hinanden. Pastor Tea fra Zion Temple siger at han har nogle gode sangere... Amager pinsekirke har holdt "Global day of Prayer" på Rådhuspladsen i mange år. Og så dukker en mulighed op gennem missionsorganisationen Areopagos, hvor jeg sidder i bestyrelse med Øyvind der en dag sagde at han havde lyst til at prøve det samme som han gjorde på Store Torv i Oslo: Få alle til at danse - "for det åbner op at danse!" er hans kommentar.

Engang i slut-80erne bredte fænomenet March for Jesus ud over hele verden. Det begyndte med en byvandring i London 1987 og kom i 90'erne til at præge mange af verdens storbyer, særlig Europa. Jeg var dengang præst på Bornholm og vi forsøgte også med et par bymarcher uden at det dog gav den fornemmelse af det store fællesskab - Bornholm er ikke så stor. Men i København var det markant anderledes, hvor flere tusinde samledes til en fredelig proklamering af Jesus som Herre og frelser. Disse March for Jesus gav kirkefolket hvad vi nu og da har brug for: Oplevelse af fællesskab. En har for nylig sagt til mig: Det var missionen der skabte den økumeniske bevægelse, for når man "Går ud i alverden..." som Jesus kalder os til, oplever man at det der samler er større end det der skiller.

Jeg håber at Pinsedag med tiden kan udvikle sig til et hjerteligt og inviterende kirkefællesskab i lovsang og bøn til Gud hvor også tilfældigt forbipasserende føler sig velkomne i det brogede kristne fællesskab.


Teamet


 • Hoved ansvarlig

  Vis mere


  Peter Buch

  Sognepræst, Areopagos .

 • Global Day of Prayer

  Vis mere

  Per Nielsen

  Pinsekirken Amager, UCB og Global day of Prayer .

 • March for Jesus

  Vis mere

  Erik Hviid Larsen

  Sognepræst Bethlehemskirken og mangeårig leder af March for Jesus.

Ud over allerede nævnte personer, medvirker bl.a.

Pastor Tea (egentlig Teajeni Misago) fra Rwanda/ Zion Temple.

Lovsangsleder Ann-Cathrin Jacobsen, "praktisk koordinator"

Kontakt os & støt os meget gerne

Peter Buch

Telefonaftaletid mandag, tirsdag onsdag og torsdag kl. 8 - 9. Træffes i kirken onsdag kl. 9-10 Fredag fri. Du er velkommen til at ringe når det passer dig, hver dag til kl. 23; ofte er jeg dog ikke ved telefonen uden for nævnte tidspunkter

Telefon Peter Buch: +45 3259 1144

eller Ann-Cathrin Jacobsen: +45 425 00077

Email: buch.peter@gmail.com

Adresse: Rådhuspladsen, 1450 København K